Amarone della Valpolicella 2017

44,75 incl. btw

De oogst begint eind september, maar alleen de meest rijpe trossen van de Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara druiven, die het meest zijn blootgesteld aan de zon, worden in kratten gelegd en naar de traditionele droogkamers gebracht. Hier vindt de magie plaats. Gedurende 90 tot 100 dagen verdampt ongeveer 60% van het watergewicht van de druiven, waardoor de concentratie van suikers en aroma’s sterk toeneemt. Vervolgens worden de druiven op een uiterst precieze manier geperst, geroerd en 25 tot 30 dagen lang gefermenteerd, deels in stalen tanks en deels in eikenhouten vaten, waarvan sommige nieuw zijn en andere barriques. Het rijpingsproces begint daarna. Na 14 maanden wordt de wijn overgebracht naar vaten waar hij nog eens 18 maanden verder rijpt. Ten slotte rijpt de wijn nog minstens een jaar op de fles voordat hij zijn weg naar Rotterdam vindt.

Terwijl je de tafel dekt en je stoofpotje op het vuur staat, laat je de wijn eerst even decanteren. Na een half uur schenk je je glas vol en bewonder je de mooie, intense robijnrode kleur met granaattinten. De geur is complex van kersen, gedroogde pruimen, kruiden en tabak. De smaak is warm, vol en krachtig met een lange afdronk.

Geniet ervan aan tafel!

Artikelnummer: 6677472641222 Categorie:
Deze website maakt gebruik van cookies Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken.