Wijngebied | Italiaanse wijn |
---|---|
Wijnhuis | La Dama |
Inhoud | 75 CL |
Valpolicella Ripasso Superiore 2018
€22,50 incl. btw
De druiven worden in oktober met zorg geplukt en in kratten gelegd. Na een zachte persing ondergaan ze de eerste fermentatie om de kenmerkende geur, elegantie en stijl van de druiven te behouden. Het tweede fermentatieproces duurt acht tot tien dagen en vindt plaats met de schillen van de Amarone-druiven. Dit proces voegt meer karakter, zachtheid en complexiteit toe aan de wijn. De wijn rijpt vervolgens nog 12 maanden in houten barriques en nog zes maanden op de fles. Bij het uitschenken van de wijn in een decanteer karaf valt de intense robijnrode kleur op. Na een half uur ademen, ruik je de aroma’s van rijpe kersen, bramen, exotische specerijen, kruidnagel en nootmuskaat. Bij het proeven geniet je van de zachte, levendige en verfijnde smaak.