Het is een bekend genot voor elke : het ontdekken van nieuwe, exotische tijdens je . Maar hoe neem je deze vloeibare schatten mee naar huis zonder in de problemen te komen bij de ? En hoe zorg je ervoor dat je flessen heelhuids aankomen? In deze blog leggen we het allemaal uit.

Hoeveel Wijn Mag Je Meenemen?

Het aantal flessen dat je mag meenemen vanuit het buitenland varieert afhankelijk van het land waar je naartoe reist. In de Europese Unie mag je bijvoorbeeld tot 90 liter wijn meenemen voor persoonlijk gebruik. Dat zijn ongeveer 120 flessen! Maar let op, als je van buiten de EU komt, mag je slechts 4 liter niet- meenemen. Voor meer gedetailleerde informatie, raadpleeg de belastingdienst website.

Overweeg je Wijn te Importeren?

Als je overweegt om wijn te importeren, zijn er een aantal extra factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste, als je meer dan de toegestane hoeveelheid wijn meeneemt, moet je mogelijk invoerrechten en belastingen betalen. Ten tweede, je moet ervoor zorgen dat de wijn die je importeert legaal is in je thuisland. Sommige wijnen kunnen bijvoorbeeld ingrediënten bevatten die in sommige landen verboden zijn. Voor meer informatie over het importeren van wijn, raadpleeg de website van de KVK.

Avertentie

De Wijngoeroe

Slimme Tips voor het Vervoer van Wijn

  1. Verpakking: Investeer in speciale wijnverpakkingen. Deze zijn ontworpen om je flessen veilig te houden tijdens de . Ze zijn meestal gemaakt van polystyreen of neopreen en zijn zowel lichtgewicht als duurzaam.

  2. Plaatsing: Plaats je wijn altijd in het midden van je koffer, omringd door zachte kleding voor extra bescherming.

  3. : Wijn is gevoelig voor temperatuurveranderingen. Probeer je wijn zo koel mogelijk te houden tijdens je reis.

  4. Verzekering: Overweeg om een reisverzekering af te sluiten die dekking biedt voor verloren of beschadigde bagage.

Het meenemen van wijn vanaf je vakantie kan een geweldige manier zijn om de herinneringen aan je reis levend te houden. Met de juiste kennis en voorbereiding kan je ervoor zorgen dat je wijn veilig en legaal aankomt. Proost op je volgende wijnavontuur!

Avertentie

Wijnklimaatkasten & Wijnkoelkasten - Wijnklimaatkast.nl – 728x90

Geef een reactie