Wat een bizarre tijden hebben we gehad en zitten we eigenlijk nog midden in. Ja, de Corona lockdown. Ons idee om nu lekker in de Elzas of de Dordogne te zitten is in de ijskast beland. Maar wees niet getreurd de achtertuin biedt ook genoeg verleiding.

De eerste stop, bij de achterdeur rechtdoor

Je kent het wel je zit heerlijk in de tuin. Parasolletje op, blokje kaas op tafel en dan. Wat drink je dan? Uiteraard een lekker wijntje. Maar wie Wijnreis kent weet dat ik geen verstand van Wijn heb. Op goed geluk en wat advies van de wijnhandelaar heb ik twee witte wijnen in huis gehaald. Namelijk een chardonnay van 19 Crimes en ….

Hard Chardonney

Australië, Chardonney

Fruitig en een wat sterkere smaak. Super lekker op de niet te warme dag met lekker hapje erbij. Deze wijn heeft mij echt verrast. Het is de hout rijping die hem een extra kick geeft. Zelf zou ik deze wijn niet schenken op een verjaardag of feestje. Het is meer een klein gezelschapswijn waar je echt van de smaak kan genieten.

Leuke is ook nog dat het wijnhuis een super verhaal heeft ze hebben namelijk hun wijnen gekoppeld aan de 19 misdaden waarvoor je vroeger naar Australië voor verbannen werd.

Wijnhuis: 19 crimes

Castel Firmian

Pinot Grigio, Italië

Als het wijnhuis MezzaCorona heet dan kan deze wijn eigenlijk niet missen in tuinreis. Naast de toepasselijke naam is het ook een perfecte wijn voor een goed feestje. De Castel Firminan is namelijk een lekker lichte wijn die je makkelijk in groepen schenkt een echte allemans vriend. 

Wijnhuijs: MezzaCorona