Wijn en reizen, twee van onze favoriete bezigheden. Elk jaar rijden we een paar keer naar een wijnstreek in de buurt, herinneringen kopen per doos. Ergens op de fiets ontstond het idee om wijnreizen en herinneringen te gaan delen. Als inspiratie, maar vooral voor de lol.

 

Couleur locale

We zoeken naar de kleine wijnboer, de mannen en vrouwen van het ambacht. De familiebedrijfjes die al generaties lang mooie producten maken die niet in elke supermarkt te koop zijn.

Wie benieuwd is waar we wijn kopen, eten, overnachten en hoe je het makkelijkst van een proeverij naar diner geraakt bieden we een paar tips. Wie weet, komt er nog eens een mogelijkheid om een reisje bij ons te boeken.

 

En jullie dan?

Wij, Rik en Coen, kunnen niet verder uit elkaar liggen als het gaat om wijn. Rik is namelijk een liefhebber van het eerste uur en kan je een aardige toelichting geven wat welke druif doet met de smaak. Aan de andere kant staat Coen die zijn toevlucht zoekt in het wijnarrangement en advies van de slijter zodat hij zelf geen keus hoeft te maken. Ook niet zou weten waarop hij deze zou moeten baseren.

Maar ga er voor het gemak maar vanuit dat we er allebei geen fluit vanaf weten, kunnen we in elk geval niet teleurstellen 🙂

Het team

Rik

Coen