Duik in onze veelgestelde vragen speciaal voor wijnpartners en krijg helderheid over alles wat met Wijnreis te maken heeft. Van het opzetten van je aanbod tot het ontvangen van betalingen, we helpen je graag op weg.

Fysieke Producten (Wijn): Klanten kunnen wijnen en accessoires direct bestellen. Let hierbij wel goed op dat de verzendopties en kosten zijn ingesteld. Voorbeeld product

Kortdurende ervaringen (Proeverijen, rondleidingen): Hierbij kunnen er twee opties worden gekozen waarbij de klant alles zelf kan aangeven en boeken. Als je een vaste datum hebt kan er ook gekozen worden een standaard product in te richten.

  • Flexibele dagen en tijden? Kies voor een boekbaar product waarmee een flexibel boekingssysteem met gedetailleerde tijdsblokken en beschikbare dagen wordt aangeboden.Voorbeeld product
  • Vaste datum? Pak dan een normaal product en geef duidelijk in de omschrijving aan wanneer het plaatsvindt. Klanten kunnen dan boeken tot het maximale aantal deelnemers is bereikt. Voorbeeld product

Meerdaagse ervaringen (Wijnreizen): Gezien de hogere kosten is het niet mogelijk om wijnreizen aan bieden waarbij de klant direct kan afrekenen. Hier zal bij een standaard product een offerte aanvraag uitrollen. Hiermee verkleinen we het risico op fouten. Is de wijnreis flexibel boekbaar dan is het boekingssysteem beschikbaar

  • Vaste datum en/of Offerte? Kies dan voor een normaal product in de categorie wijnreizen. Er zal dan Offerte optie aan de klant worden geboden.
  • Is de reis flexibel te boeken op meerdere dagen? Kies dan voor een boekbaar product en volg de instructies.

Als wijnpartner krijg je automatisch uitbetaald via Stripe, na aftrek van commissie en transactiekosten. Zodra een boeking is bevestigd en voltooid, wordt het bedrag, minus de kosten, direct naar je Stripe-account overgemaakt.

Het aanmeldingsproces is eenvoudig. Ga naar onze ‘Word wijnpartner’-pagina en volg de instructies om je registratie te voltooien.

Er zijn geen aanmeldingskosten. We werken op basis van een commissiemodel, wat betekent dat je alleen betaalt wanneer je een verkoop realiseert.

Na het inloggen op je wijnpartner-account kun je eenvoudig je wijnervaringen toevoegen, bewerken of verwijderen via je dashboard. Kies dan voor producten, als je fysieke producten als wijn of bijvoorbeeld proeverijen met een vaste datum hebt, of boekbareproducten producten zijn de beste oplossing als klanten bijvoorbeeld iedere week op vrijdag en zaterdag een rondleiding kunnen boeken.

Als wijnpartner ben je verantwoordelijk voor het opstellen van je eigen annuleringsbeleid en het is verplicht dit te delen via het boekingssysteem. We adviseren een duidelijk annuleringsbeleid beleid op te stellen met verschillende scenario’s afhankelijk van timing en voorwaarden.

Wijnreis maakt gebruik van diverse marketingstrategieën, waaronder online campagnes, SEO-optimalisatie en sociale media promoties om ervoor te zorgen dat je wijnervaringen maximale zichtbaarheid krijgen.

Ja, je hebt de flexibiliteit om speciale promoties of kortingen aan te bieden voor je wijnervaringen via je wijnpartner-dashboard onder zowel producten als boekbareproducten

Ons ondersteuningsteam staat altijd voor je klaar. Neem contact op via formulier op deze pagina en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Bij Wijnreis nemen we de privacy en veiligheid van onze partners en klanten zeer serieus. We hebben strikte maatregelen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn en nooit worden gedeeld zonder jouw toestemming. Lees voor meer informatie onze privacy verklaring

Nog vragen? Stel ze hieronder
  Voorbeelden hoe het platform werkt

  De wijnervaring – Wijnproeverij

  De Wijnproeverij kan worden geboekt op elke maandag en vrijdag om 14.30 uur. De wijnproeverij duurt ongeveer 75 minuten en kost €54 per persoon, inclusief alle wijnen, kaas en snacks.

  De reserveringsvoorwaarden zijn als volgt. Deelnemers/gasten moeten er minimaal 4 en maximaal 6 zijn. Het aantal deelnemers per sessie moet dus beperkt blijven tot maximaal 6, terwijl de sessie niet kan plaatsvinden als er minder dan 4 mensen zijn.

  Maak een wijnervaring aan, bijvoorbeeld “De lente proeverij” en vul de details en instructies voor de boeking (optioneel) in de productomschrijving.

  Om de boeking alleen op maandag en vrijdag om 14.30 uur in te stellen, geef je de dagelijkse boekingsopening en sluitingstijden op om 14.30 uur en stel je de beschikbaarheidsregels in, dat wil zeggen, de boeking kan alleen op maandag en vrijdag worden geplaatst.

  Om een blok van 75 minuten te bieden, moet de boekingsperiode worden ingesteld op 75 minuten.

  Om het minimum aantal deelnemers in te stellen op 4 en het maximum op 6 voor elke boekingssessie, en de kosten per deelnemer op 54 euro, schakel eerst “Stel deelnemers voorwaarden in” in en daarna “beschouw elke deelnemer als een aparte boeking” in binnen het tabblad “Deelnemers”, en geef het minimum en maximum aantal deelnemers en de kosten voor elke deelnemer op. 

  Voilà! Nu hebben we een volledige wijnproeverij opgezet op basis van de bovenstaande casus. Dus als een klant boekt voor 6 deelnemers op maandag in mei, dan wordt de boeking met succes geplaatst, omdat deze voldoet aan de minimumcriteria en er geen andere plaatsen meer beschikbaar zijn voor verdere boekingen.