De Franse keuken en wijn zijn een klassieke combinatie die de essentie van culinair genot belichaamt. In deze blog delen we enkele geweldige Franse gerechten en de perfecte wijnen om ze mee te combineren voor een onvergetelijke smaakervaring. Geniet van de verfijning en elegantie van de Franse keuken met deze heerlijke wijncombinaties.

Coquilles Saint-Jacques

Nog meer Frankrijk?

Ontdek wat ons prachtige land nog meer te bieden heeft

Ontdek Frankrijk

Coquilles Saint-Jacques

Wijncombinatie: Chardonnay of Chenin Blanc

De delicate smaak van coquilles gaat uitstekend samen met een glas frisse, minerale Chardonnay of Chenin Blanc.

Bouillabaisse

Wijncombinatie: Rosé uit de Provence of witte Bandol

De rijke smaken van deze visstoofpot vragen om een wijn met voldoende zuurgraad en een lichte body, zoals een Rosé uit de Provence of een witte Bandol.

Ratatouille

Wijncombinatie: Côtes du Rhône of Grenache

Deze groentestoofschotel met tomaten, courgette en aubergine past uitstekend bij een fruitige en kruidige rode wijn, zoals een Côtes du Rhône of Grenache.

Boeuf Bourguignon

Wijncombinatie: Bourgogne Pinot Noir of Côte de Beaune

Dit traditionele rundvleesgerecht, gestoofd in rode wijn, verdient een elegante en complexe wijn zoals een Bourgogne Pinot Noir of een Côte de Beaune.

Tarte Tatin

Wijncombinatie: Sauternes of Coteaux du Layon

Dit heerlijke omgekeerde appeltaartje met karamel gaat goed samen met een zoete, boterige witte wijn zoals een Sauternes of een Coteaux du Layon.

Ontdek de verfijnde combinaties van Franse gerechten en wijnen die je smaakpapillen zullen verwennen. Verwen jezelf met de rijke smaken en elegantie van de Franse keuken en vier het leven met een heerlijk glas wijn. Bon appétit!