Italiaans eten en wijn gaan hand in hand. We gaan op reis langs enkele heerlijke en eenvoudige Italiaanse recepten. Combineren deze met de perfecte wijncombinaties om je smaakpapillen te verwennen. Geniet van een authentieke Italiaanse eetervaring thuis met deze fantastische gerechten en wijnen.

Laten we nog meer verrukkelijke Italiaanse recepten en hun perfecte wijncombinaties ontdekken om je thuisdiner-ervaring te verrijken.

De start een primi piatti

Begin je Italiaanse eetavontuur met verrukkelijke primi piatti en bijpassende wijnen die je smaakpapillen prikkelen. Ontdek klassieke antipasti en verfrissende wijncombinaties die perfect samengaan en je voorbereiden op het hoofdgerecht.

Caprese Salade

Wijncombinatie: Pinot Grigio of Verdicchio

De eenvoudige maar smaakvolle combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum in een Caprese salade smaakt heerlijk met een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of Verdicchio.

Bruschetta met tomaat en basilicum

Wijncombinatie: Sauvignon Blanc of Pinot Grigio

De frisheid van de tomaat en basilicum in de bruschetta wordt versterkt door een glas verfrissende Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Risotto met paddenstoelen

Wijncombinatie: Chardonnay of Pinot Noir

De romige textuur van de risotto en de aardse smaken van de paddenstoelen passen goed bij een glas Chardonnay of Pinot Noir.

Pasta alla Norma

Wijncombinatie: Nero d’Avola of Primitivo

De smaakvolle tomatensaus en de rijke aubergine in dit gerecht gaan goed samen met een robuuste rode wijn zoals Nero d’Avola of Primitivo.

Spaghetti Carbonara

Wijncombinatie: Verdicchio of Garganega

De romige saus en zoute pancetta in spaghetti carbonara passen uitstekend bij een witte wijn met een goede zuurgraad en een lichte body, zoals Verdicchio of Garganega.

Melanzane Parmigiana

Wijncombinatie: Chianti of Montepulciano d’Abruzzo

De gelaagde smaken van aubergine, tomatensaus en Parmezaanse kaas in dit gerecht vragen om een medium-bodied rode wijn met voldoende zuurgraad, zoals een Chianti of Montepulciano d’Abruzzo.

Eenvoudige Italiaanse Recepten met Bijpassende Wijncombinaties
Italie-wijnreis

Nog meer Italë?

Ontdek wat dit prachtige land nog meer te bieden heeft

Ontdek italie
WijnReis
11,95

  • Breda
Een wijnervaring van
WijnReis

Bouw door met de secondi platti

Dompel jezelf onder in de rijke wereld van Italiaanse hoofdgerechten en hun perfecte wijnpartners. Van pasta’s en risotto’s tot vlees- en visgerechten, laat je inspireren door smaakvolle creaties en uitmuntende wijncombinaties voor een authentieke Italiaanse eetervaring.

Kip Piccata

Wijncombinatie: Chardonnay of Vermentino

De combinatie van kip met een pittige citroensaus vraagt om een wijn met een goede zuurgraad, zoals een Chardonnay of Vermentino.

Ossobuco

Wijncombinatie: Barolo of Amarone

Dit rijke, langzaam gegaarde vleesgerecht met een intense smaak vraagt om een even krachtige rode wijn. Een Barolo of Amarone is hier de perfecte keuze.

Dessert

Italiaanse desserts en wijn zijn een hemelse combinatie die je zintuigen zullen betoveren! Ontdek het zoete samenspel van traditionele dolci en zorgvuldig geselecteerde wijnen voor een onvergetelijke afsluiting van je Italiaanse feestmaal.

Tiramisu

Wijncombinatie: Moscato d’Asti of Vin Santo
Sluit je Italiaanse feest af met een klassiek dessert als tiramisu, vergezeld van een zoete Moscato d’Asti of Vin Santo.

Panna Cotta

Wijncombinatie: Brachetto d’Acqui of Passito di Pantelleria

Dit romige, fluweelzachte dessert is een droom in combinatie met een zoete, licht mousserende rode wijn zoals Brachetto d’Acqui, of een rijke dessertwijn zoals Passito di Pantelleria.