Amarone della Valpolicella 2017

  • Rode wijn
  • Schuttevaerweg 23, 3044 BA Rotterdam
Wijngebied

Italiaanse wijn

Wijnhuis

La Dama

Inhoud

75 CL

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Locatie

Locatie wijnervaring

Schuttevaerweg 23, 3044 BA Rotterdam
Garanties

Bij WijnReis geloven we in maatwerk en keuzevrijheid. Onze Wijnpartners hebben de mogelijkheid om hun eigen garantie- en of annuleringsbeleid te bepalen, in lijn met geldende wetten en regels. Of het nu gaat om het boeken van wijnervaringen of het bestellen van wijnen, we willen dat je je comfortabel voelt.

Als er geen los garantiebeleid wordt getoond neem dan contact op met de wijnpartner alvorens je boekt of besteld.

44,75

De oogst begint eind september, maar alleen de meest rijpe trossen van de Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara druiven, die het meest zijn blootgesteld aan de zon, worden in kratten gelegd en naar de traditionele droogkamers gebracht. Hier vindt de magie plaats. Gedurende 90 tot 100 dagen verdampt ongeveer 60% van het watergewicht van de druiven, waardoor de concentratie van suikers en aroma’s sterk toeneemt. Vervolgens worden de druiven op een uiterst precieze manier geperst, geroerd en 25 tot 30 dagen lang gefermenteerd, deels in stalen tanks en deels in eikenhouten vaten, waarvan sommige nieuw zijn en andere barriques. Het rijpingsproces begint daarna. Na 14 maanden wordt de wijn overgebracht naar vaten waar hij nog eens 18 maanden verder rijpt. Ten slotte rijpt de wijn nog minstens een jaar op de fles voordat hij zijn weg naar Rotterdam vindt.

Terwijl je de tafel dekt en je stoofpotje op het vuur staat, laat je de wijn eerst even decanteren. Na een half uur schenk je je glas vol en bewonder je de mooie, intense robijnrode kleur met granaattinten. De geur is complex van kersen, gedroogde pruimen, kruiden en tabak. De smaak is warm, vol en krachtig met een lange afdronk.

Geniet ervan aan tafel!

Meld misbruik
Is dit jouw wijnervaring?