Als je ooit een road trip door de VS hebt gemaakt is het je misschien opgevallen dat sommige delen van het land ideaal zijn voor het verbouwen van druiven. Dat hebben de amerikanen ook gezien. Waar van origine vooral wijn gedronken werd produceert Amerika nu zelf in meer dan 9000 wijndomeinen. Wil je Amerika ontdekken dan zijn er een paar regio’s die zich onderscheiden van de rest als het gaat om kwaliteitswijnen – vooral rode wijnen. 

Californië

Californië is de grootste wijn producerende regio van het land. Men produceert een breed scala aan wijnstijlen dankzij de diverse landschappen. Zo ga je van hete woestijnvalleien tot koele kustgebieden. Deze verschillende omgevingen bieden ideale omstandigheden voor de teelt van druiven en leiden tot een even grote verscheidenheid aan wijnstijlen. Van krachtige rode wijnen tot complexe witte wijnen, zoete mousserende wijnen en alles daar tussenin, Californië heeft echt voor elk wat wils.

Staat Washington

De wijnindustrie in de staat Washington is de afgelopen jaren geëxplodeerd. Washington is de laatste jaren uitgegroeid tot een wijngebied van wereldklasse. Het was in feite de eerste plaats in Amerika waar al in 1850 commerciële wijnen werden geproduceerd. Het was echter pas in het laatste decennium dat de productie in deze staat echt van de grond kwam. De wijnproductie is de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld dankzij de groeiende vraag, nieuwe druivensoorten en verbeterde teelttechnieken. De beste druiven voor de wijnproductie in deze staat zijn Riesling, Cabernet Sauvignon en Merlot.

New York’s Finger Lakes regio

New York’s Finger Lakes regio heeft een zeer evenwichtig klimaat dat de teelt van een grote verscheidenheid aan druiven mogelijk maakt. Deze regio is ook een van de meest pittoreske wijnbouwgebieden van het land dankzij het prachtige landschap. De ideale druif voor deze regio is de Riesling gevolgd door de Chardonnay, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Deze druiven doen het goed in New York dankzij veel zon en koele nachten. 

Oregon

Oregon is een van de top Pinot Noir producerende regio’s in de wereld. Het staat ook bekend om het maken van heerlijke mousserende wijnen en complexe Pinot gris. Deze regio heeft een breed scala aan klimaten dankzij de ligging langs de Pacifische kust en de unieke mix van bergen. Dit geeft telers veel mogelijkheden om de beste plek te vinden om hun wijnstokken te planten en wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

Idaho

Idaho staat bekend als het land van de noir. Deze staat produceert enkele van de beste Pinot noir wijnen van het land. Idaho wordt doorgaans niet gezien als een belangrijk wijnbouwgebied. Deze staat heeft een zeer lang, zonnig en maar vooral ook koud groeiseizoen wat niet ideaal is voor de meeste wijnstokken. Pinot noir-wijnen groeien echter zeer goed in dit klimaat en produceren druiven met een uitzonderlijke smaak en kleur. De meeste wijnstokken in Idaho staan aangeplant in het zuidelijke deel van de staat.