Ontdek het paradijs van de Duitse wijnen tijdens een betoverende reis door Pfalz. Verwen jezelf met heerlijke Rieslings en Spätburgunders, geniet van adembenemende landschappen en ontdek de rijke cultuur van dit prachtige wijngebied. Laat je verleiden door de onweerstaanbare charme van Pfalz en beleef een onvergetelijke wijnervaring.

Dag 1: Aankomst in Pfalz en Wijnproeverij

Welkom in Pfalz, een prachtige wijnstreek in het zuidwesten van Duitsland. Begin je wijnreis door met de auto naar Pfalz te reizen. Bij aankomst kun je inchecken bij je accommodatie, bijvoorbeeld in de sfeervolle stad Neustadt an der Weinstraße.

In de middag kun je een bezoek brengen aan het gerenommeerde Weingut Dr. Bürklin-Wolf (www.buerklin-wolf.de) in Wachenheim. Dit historische wijnhuis staat bekend om zijn voortreffelijke Rieslings en Spätburgunders. Maak een rondleiding door de wijngaarden en de kelders, en geniet van een wijnproeverij om je smaakpapillen te verwennen.

Dag 2: Wijn en Cultuur

Begin je tweede dag met een bezoek aan Villa Ludwigshöhe (www.schloesser-rlp.de), gelegen nabij Edenkoben. Deze voormalige zomerresidentie van koning Ludwig I van Beieren biedt een prachtig uitzicht op de wijngaarden van Pfalz. Na het verkennen van de villa kun je de omgeving verkennen met een wandeling door de nabijgelegen Rietburgbahn. Geniet van het adembenemende uitzicht op de wijngaarden terwijl je omhoog gaat met deze schilderachtige kabelbaan.

Vervolg je dag met een bezoek aan Weingut Knipser (www.knipser.de) in Laumersheim. Dit familiebedrijf staat bekend om zijn premiumwijnen en heeft een lange traditie in wijnproductie. Neem deel aan een proeverij en leer meer over de wijnbereidingstechnieken van dit gerenommeerde wijnhuis.

Duitsland wijnland

Ga op reis bij onze oosterburen

Ontdek Duitsland

Dag 3: Verkenning van de Regio en Historische Steden

Op dag 3 kun je een dagexcursie maken naar de prachtige stad Heidelberg. Bewonder het beroemde Heidelbergse kasteel, wandel door de pittoreske oude binnenstad en geniet van het uitzicht op de rivier de Neckar. Breng ook een bezoek aan het Heidelbergse Vat, ‘s werelds grootste wijnvat, dat zich bevindt in de kelders van het kasteel.

Op de terugweg naar Pfalz kun je een stop maken bij het historische stadje Deidesheim. Verken de charmante straten, bezoek de Sint-Ulrichkerk en geniet van een heerlijk diner in een van de lokale restaurants.

Avertentie

De Wijngoeroe

Dag 4: Wijnproeverijen en Terugreis

Op je laatste dag in Pfalz kun je een bezoek brengen aan Weingut Reichsrat von Buhl (www.von-buhl.de) in Deidesheim. Dit wijnhuis, opgericht in 1849, produceert hoogwaardige wijnen met respect voor traditie en duurzaamheid. Geniet van een rondleiding door de historische kelders en proef enkele van hun bekroonde wijnen.

Voor een afsluiting van je wijnreis kun je een bezoek brengen aan de schilderachtige stad Neustadt an der Weinstraße. Wandel door de gezellige straten, ontdek de historische gebouwen en geniet van een laatste maaltijd vergezeld van heerlijke Pfalz-wijnen.

Na een geweldige wijnreis door Pfalz is het tijd om terug te keren naar huis. Stap in de auto en geniet onderweg nog een laatste keer van het prachtige landschap van deze fascinerende wijnstreek.

Opmerking: Vergeet niet voorafgaand aan je reis de openingstijden en beschikbaarheid van de wijnhuizen en bezienswaardigheden te controleren. Proost op een onvergetelijke wijnreis door Pfalz!

8 dagen verzorgt op reis?

Verken met de Jong Intra het Moezelgebied en de Pfalz, het Toscane van Duitsland. Ontdek schilderachtige wijndorpjes, historische steden en geniet van de prachtige wijngaarden en charmante landschappen. Een vleugje Italië, dichtbij huis.

De-Jong-Intra-Vakanties
Ontdek deze reis