Ontdek de prachtige wijngaarden en charmante dorpjes van Rheinhessen, het grootste wijngebied van Duitsland. Maak kennis met de rijke geschiedenis en de unieke wijntradities van dit fascinerende gebied, terwijl je geniet van heerlijke wijnen van gerenommeerde wijnhuizen. Deze gids biedt je een uitgebreid overzicht van enkele van de beste wijnhuizen in Rheinhessen, accommodatiesuggesties in Mainz, en tips om je verblijf onvergetelijk te maken. Laat je inspireren en plan vandaag nog je wijnreis naar Rheinhessen!

Duitsland wijnland

Ga op reis bij onze oosterburen

Ontdek Duitsland

3 dagen op reis door Rheinhessen

Dag 1:

 • Aankomst in Rheinhessen en inchecken bij een lokaal hotel of B&B.

 • Bezoek Weingut Keller in Flörsheim-Dalsheim (https://www.keller-wein.de/) en geniet van een rondleiding en proeverij.
  Weingut Keller is een gerenommeerd wijnhuis in Rheinhessen, bekend om zijn hoogwaardige Riesling-wijnen. Geniet van een rondleiding door de wijngaard en proef hun uitstekende wijnen.

 • Rijd naar het dorp Westhofen en bezoek Weingut Wittmann (https://www.weingutwittmann.de/). Proef hun biodynamische Riesling- en Spätburgunder-wijnen.
  Weingut Wittmann is een biodynamisch wijnhuis dat bekend staat om zijn expressieve Riesling- en Spätburgunder-wijnen. Bezoek de wijngaarden en proef hun duurzaam geproduceerde wijnen.

Dag 2:

 • Bezoek Weingut Gunderloch in Nackenheim en ontdek hun bekroonde Riesling-wijnen. (https://www.gunderloch.de/)

  Weingut Gunderloch ligt in het pittoreske dorpje Nackenheim, vlak bij de Rijn. Bezoek dit historische wijnhuis om hun bekroonde Riesling-wijnen te proeven en de wijnkelders te verkennen.

 • Ga naar Bodenheim om Weingut Kühling-Gillot te bezoeken. Geniet van een proeverij en rondleiding door de wijngaarden. (https://www.kuehling-gillot.de/)

  Weingut Kühling-Gillot staat bekend om zijn terroir-gedreven Riesling- en Spätburgunder-wijnen. Geniet van een proeverij en rondleiding door de wijngaarden, waar je meer leert over hun wijnbouwfilosofie.

 • Verken de stad Mainz en geniet van een diner in een lokaal restaurant, bijvoorbeeld Weinhaus Michel (https://www.weinhaus-michel.de/).

Dag 3:

 • Rijd naar Siefersheim om Weingut Wagner-Stempel te bezoeken. (https://www.wagner-stempel.de/)

  Weingut Wagner-Stempel ligt in Siefersheim en biedt een scala aan wijnen, waaronder Riesling, Silvaner en Weissburgunder. Bezoek de wijngaarden en proef hun uitstekende wijnen in de gezellige proefruimte.

 • Lunch in een lokaal restaurant, bijvoorbeeld Landgasthof Engel (https://www.landgasthof-engel.de/)

 • Bezoek Weingut Battenfeld-Spanier in Hohen-Sülzen (https://www.battenfeld-spanier.de/). Proef hun biologische wijnen en ontdek hun wijnbouwpraktijken.

 • Vertrek uit Rheinhessen en keer terug naar huis of ga verder met je reis in Duitsland.

Houd er rekening mee dat openingstijden en beschikbaarheid kunnen variëren, dus het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met elk wijnhuis om een bezoek te plannen. Pas deze reis aan op basis van je persoonlijke voorkeuren en interesses. Veel plezier en geniet van je 3-daagse wijnreis door Rheinhessen!

Bezoek dit gebied vanuit Meinz

Mainz is een uitstekende uitvalsbasis om de wijngaarden in het Rheinhessen-gebied te bezoeken. Als de hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Palts en een van de grootste steden in het gebied, biedt Mainz goede vervoersverbindingen, een scala aan accommodatiem ogelijkheden, restaurants en andere voorzieningen. Bovendien ligt Mainz aan de Rijn, dicht bij veel van de belangrijkste wijnhuizen en wijngaarden in Rheinhessen, waardoor het gemakkelijk is om dagtochten te maken en meerdere wijnhuizen te bezoeken.

WIJNREIS IN RHEINHESSEN