Dit is geen gewoon pretpark maar een educatieve reis door de wereld van wijn. Verken twintig themaruimtes, verspreid over meer dan 3000 vierkante meter en duik diep in het wereldwijde wijnbouwerfgoed.

6000 Jaren Wijnhistorie bij La Cité du Vin

Duik in duizenden jaren wijnhistorie terwijl je door tijd en ruimte reist in La Cité du Vin. Ontdek de diverse invloeden die wijn heeft gehad op de samenleving, van de vorming van ons landschap tot het genereren van mythen en overtuigingen, en de inspiratie voor kunstenaars en de collectieve verbeelding. Het pretpark biedt tal van multimedia- en sensorische ervaringen. Laat je zintuigen prikkelen door 3D-beeldprojectie en geuren, en beleef de tentoonstelling op eigen houtje of als groep. Maak een reis van 6000 voor Christus tot het heden en ontmoet elke beschaving die wijnbouw in hun cultuur heeft opgenomen.

Ontdek de geheimen van wijnproductie

Je leert hoe klimaat en land het karakter van een wijn kunnen beïnvloeden. Laat je zintuigen ontwaken terwijl je wordt geïntroduceerd in een scala aan aroma’s. Deze reis door de wereld van wijn neemt je ook mee door de geschiedenis van Bordeaux. Stap aan boord van een virtueel koopvaardijschip en steek de wereldzeeën over, volg de geschiedenis van wijn over het water, en bezoek Bordeaux in verschillende perioden van zijn geschiedenis. Dwaal door enkele van de iconische locaties van de stad, zoals de 17e-eeuwse Chartrons of de Mitchell glasfabriek.

Nog meer Frankrijk?

Ontdek wat ons prachtige land nog meer te bieden heeft

Ontdek Frankrijk

Proef Wijnen en Culinaire Verwennerij in Restaurant Le 7 Panoramic

Eindig je bezoek aan de permanente tentoonstelling in de 35 meter hoge Belvedere. Geniet van een panoramisch uitzicht op de stad Bordeaux en proef wijnen van over de hele wereld.

Als honger toeslaat, bezoek dan het restaurant Le 7 Panoramic. Proef een uitstekende selectie van gerechten, elk met een bijpassende wijn. Geniet van het adembenemende uitzicht over Bordeaux en omstreken vanaf de zevende verdieping. Kies uit vijfhonderd verschillende wijnen en probeer altijd iets nieuws.

La Cité du Vin is meer dan een Pretpark

Het viert wijn en de rijke cultuur en geschiedenis die ermee verbonden zijn. Het biedt een ervaring voor zowel de doorgewinterde wijnkenner als de nieuwsgierige beginner. Leer, ontdek en geniet van enkele van de beste wijnen ter wereld. Koop een toegangskaartje inclusief wijnproeverij voor slechts 22 euro. Het is elke cent waard.

Plan je bezoek en vind meer informatie op de officiële website.

Adres: 134 Quai de Bacalan, 33300 Bordeaux, Frankrijk

8 dagen Bordeaux?

Verken met de Jong Intra het Moezelgebied en de Pfalz, het Toscane van Duitsland. Ontdek schilderachtige wijndorpjes, historische steden en geniet van de prachtige wijngaarden en charmante landschappen. Een vleugje Italië, dichtbij huis.

De-Jong-Intra-Vakanties
Ontdek deze reis