Wil je graag een wijnreis maken die je nooit zult vergeten? Dan is een reis rondom het Gardameer de perfecte keuze. Tijdens deze 5-daagse reis kun je genieten van de prachtige regio rondom het Gardameer en enkele van de beste wijnhuizen in de omgeving bezoeken. Proef de heerlijke wijnen van de regio, ontdek de unieke productiemethoden en geniet van de culinaire hoogstandjes die deze regio te bieden heeft. Of je nu een echte wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke reiservaring, deze wijnreis zal zeker aan al je verwachtingen voldoen.

Dag 1: Verona

Begin je wijnreis in Verona, waar je kunt genieten van de prachtige stad, de culinaire scene en een goede wijnproeverij. Bezoek bijvoorbeeld de wijngaarden van Bertani, een historisch wijnhuis gelegen op slechts een paar kilometer van Verona. Bertani produceert Valpolicella, Amarone en Soave-wijnen, die bekend staan om hun diepe smaken en aroma’s. De wijnen van Bertani worden gemaakt met traditionele methoden en druiven van hoge kwaliteit.

Dag 2: Desenzano del Garda, Peschiera del Garda en Bardolino

Bezoek op de tweede dag van je wijnreis de wijnhuizen in Desenzano del Garda, Peschiera del Garda en Bardolino. Begin in Desenzano del Garda en bezoek het wijnhuis Ca’ dei Frati, dat bekend staat om zijn Lugana-wijnen. Vervolg je reis naar Peschiera del Garda en bezoek het wijnhuis Zenato, dat bekend staat om zijn Valpolicella, Amarone en Lugana-wijnen. Eindig de dag in Bardolino en bezoek het wijnhuis Guerrieri Rizzardi, dat bekend staat om zijn Bardolino-wijnen.

Dag 3: Fumane en Negrar

Op de derde dag van je wijnreis kun je de wijnhuizen in Fumane en Negrar bezoeken. Begin in Fumane en bezoek het wijnhuis Allegrini, dat bekend staat om zijn Valpolicella, Amarone en Ripasso-wijnen. Vervolg je reis naar Negrar en bezoek het wijnhuis Masi, dat bekend staat om zijn Amarone-wijnen. Masi heeft ook een unieke wijnmakerij die is ontworpen om de druiven te laten drogen voordat ze worden geperst, wat zorgt voor extra smaak en complexiteit in de wijn.

Nog meer Italë?

Ontdek wat dit prachtige land nog meer te bieden heeft

Ontdek italie

Dag 4: Lazise en Sirmione

Op de vierde dag van je wijnreis kun je een bezoek brengen aan Lazise, een middeleeuws stadje aan de oostkant van het Gardameer. Naast het verkennen van de stad, kun je een bezoek brengen aan het wijnhuis Villa Dei Cedri, dat bekend staat om zijn Lugana-wijnen. Vervolg je reis naar Sirmione, een prachtige stad aan de zuidkant van het Gardameer. Bezoek hier het wijnhuis Cà Maiol, dat bekend staat om zijn Lugana- en Garda-wijnen.

Dag 5: San Martino della Battaglia en terug naar Verona

Op de laatste dag van je wijnreis kun je een bezoek brengen aan San Martino della Battaglia, een historisch dorpje in de buurt van Desenzano del Garda


 

Vluchten


Amsterdam (AMS) > Verona

Aangeboden door

Transavia

Overnachten


Peschiera del garda

Aangeboden door

5-daagse wijnreis rondom het Gardameer

Auto verhuur


Vanuit Verona

Aangeboden door

Kayak