Stap in een wereld waar historische wijntradities samensmelten met spectaculaire landschappen. Welkom in Umbrië, het groene hart van Italië, waar elke slok wijn een vleugje van het verleden en de passie voor het heden met zich meebrengt. Ga mee op een boeiende wijnreis die je smaakpapillen verrukt en je zintuigen laat ontwaken.

Het Begin: Montefalco en de Betoverende Arnaldo Caprai Winery

Begin jouw reis in Montefalco, een middeleeuwse stad bekend om zijn Sagrantino di Montefalco wijn. Ontdek Arnaldo Caprai Winery, een wijnhuis dat een cruciale rol speelde in de opwaardering van deze krachtige rode wijn. Proef hun bekroonde Collepiano Sagrantino di Montefalco, een wijn die de intensiteit en elegantie van de Sagrantino druif belichaamt.

Ontdek Orvieto: Barberani en de Betovering van Witte Wijn

Reis verder naar Orvieto, waar je het historische wijnhuis Barberani ontdekt, bekend om zijn fantastische witte wijnen. Proef hun Orvieto Classico Superiore, een prachtige blend van Procanico en Grechetto, die je zal verrassen met zijn frisheid en complexe aroma’s.

Verken Torgiano: Lungarotti Winery en de Oude Tradities

Vervolg je reis naar Torgiano, een stad die bekend staat om haar wijn- en olijfolieproductie. Bezoek Lungarotti Winery, een van de meest gerenommeerde wijnhuizen van Umbrië, waar de Lungarotti-familie al generaties lang wijnen van hoge kwaliteit produceert. Proef hun Rubesco Riserva, een elegante rode wijn die de essentie van Umbrië in elke slok vangt.

Nog meer Italë?

Ontdek wat dit prachtige land nog meer te bieden heeft

Ontdek italie

De Grand Finale: Trasimeno en de Gezellige Madrevite Winery

Rond jouw wijnreis af bij het betoverende Trasimeno-meer, waar Madrevite Winery zich bevindt. Dit familiebedrijf combineert innovatie met traditionele wijnbouwtechnieken om verfijnde wijnen te produceren. Geniet van hun Colli del Trasimeno Rosso, een aangename rode wijn die je zal doen denken aan de warmte en gastvrijheid van Umbrië.

Na deze fascinerende wijnreis door Umbrië, zul je niet alleen de rijke wijntradities van de regio beter begrijpen, maar ook de geest en het karakter van dit prachtige Italiaanse gebied. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog aan jouw wijnreis door Umbrië en laat je betoveren door het groene hart van Italië.

Avertentie

De Wijngoeroe


 

Vluchten


Vluchten naar Italië

Aangeboden door

Transavia

Vakantiereis


Unieke reizen naar Umbrië

Aangeboden door

Eliza was here - Toscane

Auto verhuur

In Italië

Aangeboden door

Ontsnap aan de Gebaande Paden: Wijnreis door Umbrië