Stel je een reis voor waar de zon altijd schijnt, waar de Mediterrane bries door eeuwenoude wijngaarden waait, en waar elke slok wijn een verhaal vertelt van traditie, passie en vakmanschap. Welkom bij jouw ultieme wijnreis op Sicilië. Van de sfeervolle wijnhuizen tot de bijzondere wijnen die de unieke kenmerken van het eiland weerspiegelen, deze reis biedt je een ongeëvenaarde ervaring in het hart van de Middellandse Zee. Dus bereid je voor om betoverd te worden door de rijke smaken, geuren en bezienswaardigheden van Sicilië, terwijl je jouw eigen onvergetelijke wijnverhaal schrijft. Jouw Siciliaanse wijnavontuur begint hier.

Begin Jouw Reis: Marsala en de betoverende Donnafugata

De reis begint in Marsala, wereldwijd erkend om zijn voortreffelijke wijn. Maak kennis met het befaamde wijnhuis Donnafugata, een familiebedrijf dat de iconische Marsala-wijnen produceert. Geniet van de complexe aroma’s van gedroogd fruit, honing en specerijen, terwijl het majestueuze landgoed van Donnafugata en het pittoreske landschap je hart stelen.

Een Unieke Wijnervaring: Etna en de fascinerende Benanti Winery

Vervolg jouw avontuur naar de oostelijke regio van het eiland, waar je de Etna ontdekt, de grootste actieve vulkaan in Europa. Hier vind je Benanti Winery, een wijnhuis dat uitzonderlijke wijnen produceert uit inheemse druivenrassen die zijn aangepast aan de vulkanische bodems. Proef hun opmerkelijke Etna Rosso, een unieke mix van kracht en elegantie, die de ware essentie van het Siciliaanse terroir belichaamt.

Ontdek Noto en het charmante wijnhuis Planeta

Reis verder naar het zuiden en kom aan in Noto, een UNESCO Werelderfgoedstad beroemd om zijn barokke architectuur. Hier ligt het wijnhuis Planeta, dat bekend staat om zijn experimenten met zowel inheemse als internationale druivensoorten. Planeta’s Cerasuolo di Vittoria, een prachtige blend van Nero d’Avola en Frappato, zal je zeker betoveren met zijn frisse en levendige smaakprofiel.

Nog meer Italë?

Ontdek wat dit prachtige land nog meer te bieden heeft

Ontdek italie

De Grand Finale: Palermo en de historische Tasca d’Almerita

Sluit jouw wijnreis af in de bruisende stad Palermo, waar je een bezoek brengt aan het prestigieuze Tasca d’Almerita, een wijnhuis met meer dan 150 jaar geschiedenis. Hun beroemde Regaleali Bianco, een frisse witte wijn gemaakt van inheemse druivensoorten, is de perfecte afsluiting van jouw Siciliaanse wijnavontuur.

Na deze prachtige reis vol wijnen en wonderen, verlaat je Sicilië met een koffer vol heerlijke herinneringen en een diepgaand begrip van de rijke wijntradities van het eiland. Dus waar wacht je nog op? Plan nu jouw onvergetelijke wijnreis door Sicilië.

Avertentie

De Wijngoeroe


 

Vluchten

Amsterdam (AMS) > Catania

Aangeboden door

Transavia

Vakantiereis


Unieke reizen naar Sicilië

Aangeboden door

Eliza was here - Toscane

Auto verhuur


Op Sicilië

Aangeboden door

Ontmasker de verborgen wijnparels van Sicilië