Met steeds meer wijngaarden en wijnmakerijen is het ontdekken van de Nederlandse wijnen niet moeilijk. Zeker niet als je een van de vele jaarlijkse wijnevenementen bezoekt. Als wijnland tellen we qua productie niet mee maar er is in bijna iedere provincie wel iets te ontdekken.

Limburg

Limburg is als ons meest zuidelijke provincie ook het beste uitgerust om wijn te produceren. Met glooiende heuvels en landerlijker klimaat produceert het suikerrijke druiven, waardoor het een perfecte plaats is om onder andere dessertwijnen te maken. Uiteraard is dit niet de enige wijn die in Limburg wordt geproduceerd mocht je bijvoorbeeld naar Vaals afreizen om het drielanden punt te zien stop dan ook bij St. Martinus.. Onze tip voor St. Martinus is toch wel Bergdorpje zowel de witte als rode wijn. Zoek je meer naar geschiednis van eigen bodem ga dan lang bij De Wijngaardsberg. Niet geverifieerd maar naar eigen zeggen mogelijk de oudste wijngaard van Nederland.

Utrecht

Utrecht is een van de kleinste Nederlandse provincies. De wijngaarden die er zijn liggen in het oosten van de provincie tussen de steden Amersfoort en Zeist. Hoewel in eigenland hebben wij nog weinig ervaring met de Utrechtse wijnen dus ga vooral zelf op onderzoek bij bijvoorbeeld Tussen Rug en Rijn of Bruis en Ketel

Noord-Brabant

Noord-Brabant ligt in het prachtige zuiden en is onze thuishaven. Op de fiets hebben de liefde voor wijn menigmaal de revue laten passeren. Dit vaak omdat we de ingang van Wijngaard Dassemus passeerde. Je zou kunnen zeggen dat deze website is ontstaan door Dassemus. Het is dan ook een mooi bedrijf dat zijn druiven biologisch teelt en hier internationale herkenning voor krijgt. Mocht je Dassemus willen bezoeken probeer dan zeker de Solaris witte wijn welke is gemaakt van de gelijknamige druif.

Meer ontdekken van wat Nederland te bieden heeft?

Bekijk hieronder onze wijnontdekkingen in Nederland