Ontdek de leukste wijngaarden van Noord-Brabant. Proef heerlijke wijnen, maak kennis met de lokale wijnmakers, geniet van de mooie omgeving en gezelligheid. In deze regio vind je een aantal van de meest veelbelovende wijngaarden van Nederland. Volg onze route langs de leukste wijngaarden in onze achtertuin of kies er een voor een dagje uit. Laat je verrassen door de diversiteit en kwaliteit van de wijnen die Noord-Brabant te bieden heeft.

Dassemus en de Kleine Schorre

Wijngaard Dassemus is een bijzondere wijngaard gelegen in het Brabantse Chaam. Het wijnhuis staat bekend om haar biologische en natuurlijke manier van wijnproductie. Hier worden de druiven op een duurzame en verantwoorde wijze geteeld en omgezet in prachtige wijnen met een vol karakter en een unieke smaak. Bezoek deze bijzondere wijngaard en ontdek de passie en ambacht die schuilgaat achter de heerlijke wijnen van Dassemus.

Dassemussestraat 5 4861 TG Chaam

Wijn- en Aspergeboerderij De Santspuy

Wijn- en Aspergeboerderij De Santspuy, opgericht in 1998, biedt de perfecte wijn-spijs combinatie van wijn en asperges, vers van het veld geserveerd in hun sfeervolle kas tijdens het aspergeseizoen. De trots gepresenteerde wijnen variëren van lichtdroog wit tot volle rode smaken. In de boerderijwinkel vind je diverse streekproducten, waaronder zelfgemaakte likeuren, geïnspireerd door Brabantse familierecepten. De Santspuy is de ideale plek voor proeverijen en om zelf aan de slag te gaan met deze fantastische producten. Ontdek hier de unieke en smakelijke combinatie van Brabantse wijn en asperges!

Zandspui 45, 4873LZ Etten-Leur

De leukste wijngaarden van Noord-Brabant

Wijnhuis De Blauwe Camer

Wijnhuis De Blauwe Camer is een kleine, ambachtelijke wijngaard gelegen in het Brabantse Oosterhout. Het wijnhuis staat bekend om haar duurzame en biologische wijnen die vol karakter zitten. Met een passie voor het vak en oog voor detail, worden hier prachtige wijnen geproduceerd die je niet mag missen als wijnliefhebber. Ga langs en geniet van de unieke smaken en sfeer van Wijnhuis De Blauwe Camer!

Kloosterdreef 3, 4901 PH Oosterhout

Wijngaard van Domaine

Ga naar de wijngaard van Domaine de Brabantse Wal in Ossendrecht. Hier kun je deelnemen aan een wijnproeverij en genieten van een lunch in de wijngaard. Maak vervolgens een wandeling door het nabijgelegen bosgebied en sluit de dag af met een bezoek aan de wijngaard van Domein Oude Dors in Zundert.

 Heuvelweg 5, 4641 SC Ossendrecht

De leukste wijngaarden van Noord-Brabant

Nog meer Nederland?

Ontdek wat ons prachtige land nog meer te bieden heeft

Ontdek Nederland

Kleine uistap naar zeeland: Kleine Schorre

Wijngaard de Kleine Schorre is een prachtige wijngaard gelegen in het pittoreske dorpje Dreischor in Zeeland.  Met een passie voor het vak en oog voor detail, worden hier unieke wijnen geproduceerd die je zeker niet wilt missen. Kom langs en ontdek de bijzondere smaken en sfeer van Wijngaard de Kleine Schorre.

 Zuiddijk 4, 4315 PA Dreischor