Plan een wijnreis langs de meest iconische wijnhuizen van Porto, waar je de geheimen van de Douro-vallei zal ontdekken. Tijdens deze reis nemen we je mee op een avontuur door het prachtige landschap van de Douro-regio en laten we je kennis maken met de beste wijnhuizen die deze regio te bieden heeft. Van de oudste en meest iconische wijnhuizen tot de nieuwste wijnhuizen die vernieuwende technieken gebruiken, deze wijnreis heeft voor elk wat wils. Ontdek de geschiedenis en de cultuur van Porto door middel van wijn en geniet van de unieke smaken van de Douro-vallei

Ramos Pinto

Ramos Pinto werd opgericht in 1880 en is een van de oudste en meest iconische wijnhuizen van Porto. Het biedt rondleidingen aan die niet alleen de wijngaarden en de kelders omvatten, maar ook de historische kantoren en de prachtige tuinen van het landgoed. Ramos Pinto staat bekend om zijn kenmerkende tawny en vintage portwijnen, die allemaal de elegantie en complexiteit van de Douro-regio weerspiegelen.

Ferreira

Ferreira is een historisch wijnhuis dat sinds 1751 in bedrijf is en bekend staat om zijn hoge kwaliteit portwijnen. Het biedt een verscheidenheid aan rondleidingen aan die de geschiedenis van het wijnhuis en de productie van portwijnen belichten. Een van de unieke ervaringen bij Ferreira is de kans om te genieten van een proeverij van vintage portwijnen, waaronder de beroemde “Ferreira Vintage 2003”, die als een van de beste vintage ports van het afgelopen decennium wordt beschouwd.

Taylor’s

Taylor’s werd opgericht in 1692 en is een van de meest bekende en gerespecteerde wijnhuizen van Porto. Het biedt verschillende rondleidingen aan die bezoekers meenemen door de wijngaarden en de kelders van het wijnhuis, evenals culinaire ervaringen zoals een port- en kaasproeverij. Taylor’s staat bekend om zijn vintage portwijnen, die allemaal met de hand worden geplukt en verwerkt. Een unieke ervaring bij Taylor’s is de kans om te proeven van de oudste vintage portwijnen, waaronder de 1863 Single Harvest Port, die bijna 160 jaar oud is.

Nog meer Portugal?

Ontdek wat ons prachtige land nog meer te bieden heeft

Ontdek Portugal

Quinta do Crasto

Quinta do Crasto is een prachtig wijnhuis dat ligt op een heuvel met uitzicht op de rivier de Douro. Het biedt rondleidingen aan die bezoekers meenemen door de wijngaarden en de kelders van het wijnhuis, evenals een uitgebreide wijndegustatie-ervaring. Quinta do Crasto staat bekend om zijn robuuste rode wijnen, die zijn gemaakt van de inheemse druivenrassen van de Douro-regio. Een unieke ervaring bij Quinta do Crasto is de kans om te genieten van een proeverij van hun “Reserva Vinhas Velhas”, een wijn gemaakt van druiven van oude wijnstokken die meer dan 70 jaar oud zijn.

Graham’s

Graham’s is een historisch wijnhuis dat bekend staat om zijn vintage portwijnen van hoge kwaliteit. Het biedt rondleidingen aan die bezoekers meenemen door de wijngaarden en de kelders van het wijnhuis, en ook proeverijen van verschillende soorten port. Een unieke ervaring bij Graham’s is de kans om te genieten van een diner met uitzicht op de rivier de Douro in hun restaurant “Vinum”