Ontdek de prachtige La Rioja wijnstreek met deze meerdaagse wijnreis. Bezoek traditionele en moderne wijngaarden, proef Tempranillo wijnen en biologische wijnen en ontdek de geschiedenis en cultuur van de wijnproductie in deze regio. Maak kennis met gerenommeerde wijngaarden zoals Muga, Marqués de Riscal en Vivanco, en ontdek de geheimen van kleine wijnhuizen zoals LAN en Remírez de Ganuza. Deze reis is een onvergetelijke ervaring voor elke wijnliefhebber die op zoek is naar een smaakvolle en leerzame reis door La Rioja.

Van Traditioneel tot Modern: Een Reis door de Wijngaarden van Muga, Marqués de Riscal en Vivanco

De reis begint bij Bodegas Muga, waar je kunt genieten van traditionele wijnen die zijn geproduceerd volgens de oude manier van wijnmaken. Hier kun je de kelders bezoeken waar de wijn in eikenhouten vaten wordt gerijpt en een rondleiding krijgen door de productiefaciliteiten. Proef verschillende wijnen en geniet van de volle smaak en karakteristieke afdronk van deze traditionele wijnen.

De volgende stop op de reis is Marqués de Riscal, waar de focus ligt op moderne wijnen en wijnproductietechnieken. Deze wijnmakerij biedt een indrukwekkende architectuur en rondleidingen door de productiefaciliteiten. Proef de moderne wijnen van Marqués de Riscal, die worden geproduceerd met behulp van de nieuwste technologieën en technieken.

Vervolgens is het tijd om Vivanco te bezoeken, de bodega die is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van wijnproductie in La Rioja. Het wijnmuseum biedt een fascinerende reis door de geschiedenis van wijn, van de oude Romeinen tot aan de moderne tijden. Proef wijnen van Vivanco, die heerlijk zijn en een onderscheidende smaak hebben.

Een Proeverij van de Beste Tempranillo’s: Ontdek de Wijngaarden van Bodegas Roda, Ontañón en La Rioja Alta

De reis gaat verder met het proeven van de beste Tempranillo wijnen in La Rioja, beginnend bij Bodegas Roda. Hier kun je genieten van de smaken van traditionele Tempranillo wijnen, die in de loop der jaren zijn gerijpt en zich hebben ontwikkeld tot volle, complexe wijnen. Bodegas Roda staat bekend om zijn exclusieve collectie Tempranillo wijnen, die geliefd zijn bij kenners van over de hele wereld.

De volgende stop op de reis is Ontañón, een familiebedrijf met een lange geschiedenis van wijnproductie in La Rioja. Hier kun je genieten van wijnen die zijn geproduceerd met behulp van moderne technologieën en technieken. Proef de Tempranillo wijnen van Ontañón en ontdek de unieke smaken en aroma’s die deze wijnen te bieden hebben.

Tot slot bezoeken we La Rioja Alta, waar de Tempranillo wijnen bekend staan om hun rijpingsproces in eikenhouten vaten en hun volle smaak. Hier kun je de wijnen proeven en meer te weten komen over de geschiedenis en productietechnieken van deze iconische wijnen. La Rioja Alta is een geweldige plek om de reis af te sluiten en te genieten van de beste Tempranillo wijnen van La Rioja.

Nog meer Spanje?

Ontdek wat dit zuid Europese land nog meer te bieden heeft

Ontdek Spanje

Geniet van La Rioja

De Wijngoeroe
15,25

  • Schuttevaerweg 23, 3044 BA Rotterdam
Een wijnervaring van
De Wijngoeroe
De Wijngoeroe
11,25

  • Schuttevaerweg 23, 3044 BA Rotterdam
Een wijnervaring van
De Wijngoeroe
De Wijngoeroe
18,95

  • Schuttevaerweg 23, 3044 BA Rotterdam
Een wijnervaring van
De Wijngoeroe

Een Smaakvolle Reis door de Biologische Wijngaarden van Abel Mendoza, Luis Cañas en Bodega Baigorri

Rioja wijnkelderNa het proeven van traditionele en moderne wijnen, is het tijd om de biologische wijngaarden van La Rioja te ontdekken. De eerste stop op deze smaakvolle reis is Abel Mendoza, waar de wijnen worden geproduceerd met behulp van biologische landbouwpraktijken en natuurlijke gisting. De wijnen van Abel Mendoza staan bekend om hun delicate aroma’s en smaken en zijn geliefd bij wijnliefhebbers van over de hele wereld.

De volgende wijngaard op de reis is Luis Cañas, waar je kunt genieten van biologische wijnen die zijn geproduceerd met behulp van duurzame en milieuvriendelijke methoden. Hier kun je de smaken van de biologische wijnen proeven en meer leren over de filosofie van Luis Cañas om wijn te produceren op een manier die zowel de planeet als de mensen die de wijnen drinken, respecteert.

De laatste stop op deze smaakvolle reis is Bodega Baigorri, een wijngaard die is gebouwd met behulp van geavanceerde architectuur en technologieën die het mogelijk maken om biologische wijnen van topkwaliteit te produceren. Hier kun je genieten van wijnen die zijn geproduceerd met behulp van biologische en duurzame methoden en die de essentie van La Rioja op een milieuvriendelijke manier vastleggen.


 

Vluchten


Naar Bilbao

Aangeboden door

Transavia

Auto verhuur

Vanuit Bilbao

Aangeboden door

De Ultieme Wijnreis in La Rioja, Spanje