Duitsland is beroemd om zijn rijke geschiedenis, schitterende landschappen en voortreffelijke wijnen. In deze verkenning nemen we je mee op een avontuur door enkele van de meest opvallende Duitse wijnstreken, van de schilderachtige Moezelvallei tot het zonovergoten Pfalz. Maak kennis met de bijzondere kenmerken van elke regio, geniet van de verfijnde Rieslings en Spätburgunders, en laat je meeslepen door de verhalen achter deze fascinerende wijngebieden.

Moezel

De Moezel is een van de bekendste wijnstreken van Duitsland en is vooral beroemd om zijn fruitige en elegante Riesling-wijnen. Het gebied strekt zich uit langs de Moezelrivier en zijn zijrivieren, met steile, terrasvormige wijngaarden die adembenemende uitzichten bieden.

Rheingau

Rheingau is een historische wijnstreek gelegen aan de noordelijke oever van de Rijn. De regio is relatief klein, maar staat bekend om zijn uitzonderlijke Riesling- en Spätburgunder-wijnen. De wijngaarden liggen op glooiende heuvels en profiteren van de beschutting en het microklimaat dat door de rivier wordt gecreëerd.

Pfalz

Pfalz, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, is het op één na grootste wijngebied van het land. Het staat bekend om zijn zonnige klimaat en gevarieerde terroir, wat resulteert in een breed scala aan wijnen, waaronder Riesling, Spätburgunder, Müller-Thurgau en Gewürztraminer.

Franken

Franken is een wijnstreek gelegen in het noorden van Beieren, beroemd om zijn karakteristieke, afgeronde wijnflessen die Bocksbeutel worden genoemd. De regio produceert voornamelijk droge witte wijnen van de Silvaner-druif, maar ook andere variëteiten zoals Müller-Thurgau, Riesling en Spätburgunder.

Baden

Baden is het meest zuidelijke en warmste wijngebied van Duitsland, gelegen tussen de Rijn en het Zwarte Woud. De regio staat bekend om zijn rode wijnen, met name Spätburgunder, maar produceert ook uitstekende witte wijnen, zoals Riesling, Grauburgunder en Weissburgunder.

Rheinhessen

Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland, gelegen ten westen van de Rijn. Het gebied staat bekend om zijn gevarieerde bodems en klimaat, wat resulteert in een breed scala aan wijnen. Enkele van de meest populaire druivensoorten zijn Riesling, Müller-Thurgau, Silvaner en Dornfelder.

Reis 3 dagen door Rheinhessen

Ontdek dit Rheinhessen vanuit Meinz

Ontdek Rheinhessen